Black G Officials

Rahsia kunyit hitam bantu selesaikan lebih sihat secara alami tanpa bahan kimia.


Herba khas untuk wanita
keluaran MARDI

 

95% warga Malaysia tidak tahu
rahsia
“kunyit hitam” mampu
bantu selesaikan
95% masalah
kesihatan
dalam badan secara alami
tanpa ubat


Hasil research selama 2 tahun oleh MARDI dan Black G Sdn Bhd
berjaya menghasilkan satu produk yang mampu membantu ramai orang untuk
hidup lebih sihat tanpa penyakit.


Apa itu
kunyit hitam?


Nama saintifik bagi kunyit hitam ialah Kaempferia parviflora merupakan herba yang mempunyai khasiat yang tinggi untuk kesihatan.

Disebabkan khasiat kunyit hitam untuk kesihatan terlalu banyak, masyarakat tempatan secara tradisional menggunakannya untuk masalah berkaitan dengan kanser saraf, membina otot, mengurangkan migrain dan sebagainya.


Apakah khasiat-khasiat kunyit hitam?

1.Antioksidan

Khasiat utama kunyit hitam ialah mempunyai bahan antioksidan yang dapat menghalang kerosakan sel dalam badan yang disebabkan oleh radikal bebas yang berlebihan daripada persekitaran. Proses ini penting bagi mencegah rantaian tindak balas yang boleh merosakkan sel dan menyebabkan masalah kesihatan.

Pembentukan radikal bebas yang berlebihan boleh berlaku atas beberapa faktor seperti asap rokok, pencemaran udara, paras gula yang tinggi dalam darah disebabkan kencing manis.

2.Kesan Anti-radang

Kunyit hitam tinggi dengan bahan anti-radang. Keradangan adalah tindak balas normal dalam tubuh badan yang menghalang jangkitan serta kecederaan. Walau bagaimanapun, radang yang kronik berisiko menyebabkan kenaikan berat badan serta masalah kesihatan yang lain. 

Contohnya pesakit gout yang tinggi asid urik dalam badan akan mengalami radang yang tinggi apabila terbentuknya kristal urik hingga mencucuk daging pesakit. Keadaan ini sangat menyeksakan jika tiada rawatan mengawal radang.

Bahan anti-radang kunyit hitam ini akan membantu merawat punca dan tidak hanya menghilangkan sakit yang sementara saja. Sebaliknya ia akan meneutralkan radang/bengkak di bahagian yang sakit tadi.

3.Melancarkan peredaran darah

satu kajian telah menunjukkan bahawa kunyit hitam berpotensi menjadikan saluran darah menjadi lebih sihat. Saluran darah yang sihat bermaksud saluran darah yang anjal iaitu mampu untuk mengembang dan kembali ke bentuk asal berdasarkan aliran darah. Kunyit hitam mampu meningkatkan nitrik oksida iaitu molekul yang membolehkan saluran darah menjadi lembut dan anjal. Saluran darah yang anjal membolehkan aliran darah dalam badan menjadi lancar dan mengelakkan saluran darah daripada tersumbat.

Bila saluran darah sihat, keadaan inilah yang memberi kesan besar terhadap tahap kesihatan yang mana badan akan dapat berfungsi di tahap optimal seterusnya meningkatkan fokus, tenaga meningkat, imunisasi badan meningkat untuk melawan penyakit.

4.Melancarkan Haid

Kunyit hitam mengandungi bahan semulajadi untuk melancarkan haid. Kunyit hitam mampu menormalkan jumlah darah yang keluar ketika haid, mengawal haid, menghindari warna-warna darah haid yang tidak normal dan masalah sindrom pra-haid seperti perut kembung.

Perubatan tradisional telah menggunakan kunyit hitam untuk melancarkan haid. Kunyit hitam akan dihiris nipis dan dimasukkan ke dalam periuk mengandungi air. Setelah air mendidih, air tersebut perlu diminum dan amalan ini perlu dilakukan setiap hari untuk mendapatkan kesan yang baik.

5.Meningkatkan mood

Kunyit hitam dapat meningkatkan tahap dopamin supaya dapat membangkitkan perasaan yang ceria. Dopamin adalah hormon pengendali emosi yang dirembeskan semasa pengalaman positif seseorang. Tahap dopamin yang meningkat dapat memberikan perasaan bahagia dan gembira terhadap seseorang. 

Oleh itu, herba kunyit hitam sangat bagus untuk melawan penyakit kemurungan dan mengurangkan serangan rasa bimbang melampau (anxiety). Kunyit hitam juga mampu membantu untuk mendapatkan tidur malam yang lebih nyenyak.

Satu kajian yang dijalankan terhadap rizom kunyit hitam menunjukkan bahawa komponen di dalam tumbuhan ini mampu melindungi fungsi otak daripada sebarang gangguan.


Adakah kunyit hitam ada kesan sampingan?

Pengambilan herba kunyit hitam sebagai makanan samada dalam bentuk hirisan atau supplemen tidak memberi kesan sampingan negatif. Namun, mengikut doktor Penyelidikan dan Pembangunan produk Black G Sdn Bhd, pengambilan kunyit hitam akan memberi kesan langsung kepada kepekatan darah iaitu darah akan lebih cair berbanding kebiasaan. 

Situasi ini tidak merbahaya kepada individu amnya namun ianya akan merbahaya kepada individu yang bakal melakukan proses pembedahan yang pastinya melibatkan pendarahan. Pengguna dinasihatkan untuk menghentikan secara sementara dahulu daripada mengambil supplemen kunyit hitam bagi memberi laluan kepada pembedahan. 

Hal ini kerana, pendarahan akan lebih laju berbanding kebiasaan kerana kepekatan darah adalah kurang seterusnya merisikokan nyawa pengguna untuk mengalami pendarahan yang tak terkawal.

 

Apakah produk kunyit hitam yang terbaik di pasaran?


Produk Kunyit hitam terbaik adalah kunyit hitam
yang dihasilkan oleh
MARDI & BLACK G SDN BHD
(produk yang dihasilkan hasil dari research MARDI selama 2 tahun)


Kesan selepas guna produk
black g sebagai produk rutin harian

Gula dalam badan lebih stabil

Kolestrol turun

Jantung lebih sihat

Salur darah lebih lancar dan bersih

organ dalaman badan
berfungsi lebih sihat dan stabil

Mencegah daripada penyakit berbahaya

Lebih bertenaga dan segar sepanjang hari

Lesu,mengantuk tak bermaya hilang

Cegah 3 serangkai


Testimoni Pengguna
 Black G


Selamat ke produk kapsul black g?

Produk yang dijamin selamat kerana hasil dari saintis MARDI iaitu Dr.Zuraida.

Produk dari Black G Sdn Bhd hasil dari kerjasama MARDI bersama Black G Sdn Bhd hasil research berterusan selama 2 tahun.

   

Kumpulan saintis MARDI yang diketuai Dr Zuraida yang
melakukan R&D ke atas produk Black G.

Memenangi Anugerah Cemerlang Kategori Produk
Tradisional oleh Persatuan Pengeluar Ubat Tradisional
Melayu Malaysia.


Berdaftar dengan Kementerian kesihatan Malaysia No MAL21026097TC


Dapatkan produk
Black G sekarang

Pilih mana-mana pakej yang sesuai di bawah

1 Botol ekstrak kunyit hitam
PERCUMA penghantaran
30 Days money back guarantee
✅ Barang sampai baru bayar
         (Pilih payment COD di ruangan checkout)

 

RM120

✅ 2 Botol ekstrak kunyit hitam
PERCUMA penghantaran
30 Days money back guarantee
PERCUMA 3 botol HIPRO
✅ Barang sampai baru bayar
         (Pilih payment COD di ruangan checkout)

RM240

3 Botol ekstrak kunyit hitam
PERCUMA penghantaran
30 Days money back guarantee
PERCUMA 5 botol HIPRO
✅ Barang sampai baru bayar
         (Pilih payment COD di ruangan checkout)

RM360


Barang sampai
baru bayar

Barang sampai baru bayar.Maksudnya anda boleh buat pembelian tanpa perlu bayar dahulu.Anda cuma perlu buat pembelian dan tekan place order diruangan checkout. Apabila posmen datang hantar barang anda baru bayar kepada posmen.Kita menggunakan ninjavan. Anda boleh buat pembayaran kepada ninjavan sahaja.


Pos PERCUMA

Anda boleh beli dengan mudah bersama kami.Kami hantarkan kepada anda secara percuma ke seluruh Malaysia.Tiada pening-pening untuk bayar.Anda cuma bayar harga produk sahaja setelah barang sampai ke tangan anda.

 

30 Hari money
back Guarantee

Kami dari pihak Black G sdn Bhd bertanggungjawab setiap penjualan produk kami.Oleh itu kami memberikan 30 Hari jaminan pengembalian wang jika produk kami tidak memberikan kesan langsung setelah anda amalkan produk kami selama 30 hari mengikut cara yang telah kami sarankan sekarang.Jika selepas 30 hari tiada perubahan berlaku keatas sakit anda maka sila hubungi admin kami beserta dengan bukti anda telah buat seperti yang telah kami ajar untuk kami refund semula.


Nota : Untuk kesan yang maksima, anda juga disarankan melakukan senaman dan tidur yang mencukupi.

Copyright 2022 © rahsiakunyithitam.com

All Rights Reserved. Website Manage by rahsiakunyithitam.com
Products Distributed by Black G Sdn Bhd

*PENAFIAN: Keberkesanan produk ini bergantung kepada kesesuaian individu. Setiap hasil dari penggunaan adalah berbeza bagi setiap individu. Produk ini akan memberi kesan terbaik sekiranya pengguna mengamalkan dengan cara betul berdasarkan banyak testimoni yang diperolehi. Kita berikhtiar, Tuhan yang menyembuhkan.

*DISCLAIMER : 

“Facebook or FB is a Registered Trademark of Facebook.com. The site rahsiakunyithitam.com is not affiliated with Facebook.com in any way, nor does they sponsor or approve any of products. All trademarks mentioned here are copyrighted by their respective owners”

This site is not part of the Facebook website or Facebook Inc. Additionally, this site is NOT endorsed by Facebook in any way. FACEBOOK is a trademark of FACEBOOK, Inc.

Scroll to Top