Black G Officials

Kenapa Gout Selalu Serang Di Kaki? Punca dan 4 Langkah Mencegah Serangan Gout

Pesakit gout mesti faham, selalunya gout serang kat kaki. Memang susah nak berpijak masa berjalan lebih-lebih lagi nak naik tangga memang susah sungguh, berdenyut-denyut.

Memang tempang kaki kena menahan sakit gout yang datang menyerang. Habis aktiviti terhalang, nak pergi kerja pun susah, kena ambil cuti.

Semua pesakit mungkin sedia maklum, yang sakit gout ni berpunca dari asid urik yang tinggi dalam badan. Keadaan ini di mana ssid urik ini akan berkumpul di dalam darah atau dalam sendi. Kalau asid urik tadi pekat sangat, ia akan menjadi kristal.

Kristal ini selalunya susah terlarut pada suhu yang rendah. Tapi kenapa selalunya gout akan lebih menyerang kaki berbanding anggota badan lain?

Selalunya, serangan gout kerap berlaku pada sendi yang terletak pada kaki. Kenapa macam ni? Sebabnya lokasinya yang jauh daripada badan menyebabkan suhu kat kaki lebih rendah berbanding dengan sendi yang lain.

Sebab itulah pesakit gout kena jaga paras asid urik supaya serangan gout tidak lagi menyerang mana-mana anggota terutama kaki.

Antara langkah yang anda boleh lakukan untuk kawal paras asid urik untuk mencegah gout adalah

1. Elak makanan yang tinggi purin seperti daging merah.

Sebab makanan tinggi purin seperti daging merah, daging ayam, seafood dan beberapa lagi boleh meninggikan asid urik dalam badan. Cari maklumat dahulu tentang makanan tinggi purin supaya anda dapat mencegah gout.

2. Minum air kosong

Dengan mengamalkan rutin minum air kosong dengan lebih kerap, keadaan ini akan membantu asid urik supaya keluar melalui air kecil.

3. Bersenam hingga keluarkan peluh.

Asid urik juga boleh dikeluarkan melalui peluh. Asid urik turun, badan juga makin segar! Amalkan senaman setiap hari sekurang-kurangnya 15-30 minit setiap hari bagi mengeluarkan peluh.

4. Kalau dah lakukan semua di atas, tapi gout masih juga serang, amalkan pula kunyit hitam Black G.

Produk Liquid Plus Black G boleh bantu neutralkan asid urik dari menjadi makin pekat. Produk Liquid Plus ni berasaskan kunyit hitam yang tinggi kandungan Methoxyflavon dan anti-radang.

Methoxyflavones dalam kunyit hitam melalui kajian MARDI membuktikan ia mampu meneutralkan kepekatan asid urik. Anti-radang pula boleh membantu merawat punca gout tadi secara beransur-ansur supaya sakit kurang berulang lagi.

Kapsul Black G

Ia juga melancarkan saluran darah dan meneutralkan asid urik seterusnya melegakan bengkak, panas pada tophi.

Boleh klik link ini untuk membuat pembelian produk Black G di sini>>https://blackg.com.my/gaya-hidup-3/

#gayahidupblackg#blackghargaikehidupan

Scroll to Top