Black G Officials

Produk berasaskan Kunyit Hitam berkualiti dari bahan semula jadi

Produk berasaskan Kunyit Hitam berkualiti dari bahan semula jadi

Apa itu
Kunyit Hitam

Kunyit Hitam adalah sejenis ramuan yang tergolong dalam keluarga kunyit di bawah Zingiberaceae Genus. Biasanya, ia dikenali sebagai Thai Ginseng atau ‘Krachaidam’ di Thailand dan ‘Pratel Thleum Chhke’ di Kemboja. Secara saintifik, ia dipanggil sebagai Kaemferia Parviflora.

Kenapa Kunyit Hitam
Baik untuk anda?

Kunyit Hitam adalah makanan super dengan banyak khasiat pemakanan. Sebatian aktif biologinya mengandungi dua bahan utama iaitu; 5,7-dimethoxyflavone dan 5,7,4′-trimethoxyflavone yang membantu badan kita menjadi lebih sihat, dengan syarat digabungkan pada dos yang betul.

Koleksi Video
Antara Kelebihannya

Kunyit Hitam meningkatkan peredaran darah dengan memudahkan pelebaran saluran darah. Proses ini, yang dikenali sebagai proses vasodilatasi, semakin diperbaiki melalui penggunaan Kunyit Hitam yang merupakan sumber Phosphodiesterase Inhibitor, meningkatkan keseluruhan kecekapan aliran darah ke seluruh tubuh.

Kunyit Hitam dapat menyerap lebih banyak glukosa lebih jauh yang bermaksud badan kita akan menghasilkan lebih banyak tenaga. Penyerapan glukosa, yang dikenali sebagai proses GLUT 4 kemudian akan meningkatkan Biogenesis Mitokondria.

Kunyit Hitam membantu memanjangkan daya tahan dan pemulihan kita dengan meningkatkan tahap tenaga kita dan peningkatan tahap anti-radang. Kunyit Hitam mengandungi Polymethoxyflavones yang meningkatkan pengeluaran tenaga dengan mengaktifkan (AMPK) yang mengakibatkan lonjakan proses Biogenesis Mitokondria dan penurunan tahap TNF-Alpha (radang). Lebih banyak tenaga membantu daya tahan yang lebih baik, kurang keradangan bermaksud pemulihan lebih cepat.

Kunyit Hitam membantu pengurusan berat badan. Ini meningkatkan lebih banyak lemak coklat di dalam badan anda, yang sebenarnya bagus! Apabila dimakan, Kunyit Hitam meningkatkan tahap tisu adiposa coklat (lemak coklat) dan meningkatkan ekspresi mencabut protein 1 (UCP1). Lemak coklat membantu membakar lemak. Oleh itu, lebih banyak lemak coklat yang anda miliki, semakin banyak lemak yang membakar di dalam badan anda! Oleh itu lebih banyak lemak coklat, lebih banyak lemak dibakar di dalam badan kita.

Kunyit Hitam menghentikan pemecahan protein yang berlainan yang menyebabkan tekanan di dalam badan kita. Proses pemecahan ini, yang dikenali sebagai SIRT 1, akan diperbaiki melalui penggunaan Black Ginger. Protein yang lebih cekap digunakan dalam badan kita, semakin baik ia menyokong daya hidup kita!

Senarai Produk
Scroll to Top